גודריק גריפינדור מעולם לא היה טוב בהתעתקות. אכן, שמעתם זאת נכון. גודריק, בן למשפחת אבירים, לא טוב במשהו. אולם גם הקוסמים המוכשרים ביותר היו צריכים להודות מדי פעם בחסרונותיהם. גם הטיפשים מבינהם. ראוי לציין שגריפינדור הצעיר לא היה טיפש, הוא דווקא אמיץ ביותר. טוב, זה לפחות מה שהוא מנסה להסביר.לא שהדברים סותרים. מכל מקום, גודריק ידע על כישוריו הנודעים בהתעתקות, ולכן העדיף דרכי מסע אחרות. אך מעת לעת המסעות היו ארוכים מכדי לעבור אותם בסוס וקרובים מדי לעיירות חסרי הקסם מכדי לעבור אותם במטאטא. וכך הוא היה מוכרח לעשות את הדבר שלא יכל לסבול. בשל כך, הוא לא הופתע כאשר נתקל באדם כשהגיע למקום המיועד, כפי שקרה בסיפורינו. "אח!" אמר האיש, מתרחק במהרה מהאדם שהופיע במרחק נגיעה ממנו.
"היזהר היכן אתה מופיע! מה אם לא הייתי רב מג? יכלת ליצור מהומה!"
כל זאת נאמר ברעש גדול כיוון שלמזלו, או אולי לרעתו של גודריק, הוא התעתק לסמטת קוסמים. "אני מתנצל, אדוני," אמר הנער*, שבניגוד לרוב המקרים, העדיף שלא למשוך תשומת לב רבה.
האדם ביש המזל, שנפל בחלקו להיתקל בזר, בחן את מראו ובגדיו, שנראו מאוד בוהקים כנגד בגדיו שלו, הירוקים- כסופים. גודריק, לעומת זאת, הסתכל מכל צדדיו בחיפוש אחר המקום המיועד. "סלח לי, אדוני," אמר כשהתחיל להתייאש בחיפושים," היכן אני נמצא?" האדם הרים שתי גבות עבותות והבליט עוד יותר את לסתו העליונה. "הופעת במקום שאתה לא בטוח שהוא הנכון?" אמר האיש בקול מופתע. "דבר זה התרחש לא פעם, כך שייתכן ששוב טעיתי בכיוון." "אתה נמצא בליפורד שבאירלנד". בהימצא התשובה, גודריק פלג נהמת כעס. "אירלנד?! התכוונתי להגיע לסקוטלנד! אני שונא להתעתק!" אל מבלי שהאדם יוכל להוסיף עוד מילה, גודריק נעלם בצליל לא נעים. סאלאזר לא חשב שיפגוש את האדם המוזר שוב.
*הערה- נער יכול להיחשב גם כאדם בגיל 20 ואפילו 30, ולא בהכרח בגיל העשרה.
|