האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

חוקי הפורום 

הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

הטהורה||נטע, סיפור
פורסם ב: Jan 12 2025, 17:29 PM
צטט הודעה

Memento mori

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 10863
מגדר:female
משתמש מספר: 69760
חפצי המשתמש: צפה

מתוך הארכיון

הטהורה
822 מילים

לוסי הכירה את העולם בו חיה: צורות מלבניות מוארכות בגווני אפור ותכלת עמום. חלונות מאובקים עם סורגים חלודים עליהם ומיטות ברזל חורקות. מדים אחידים, מגוהצים אך רפויים על גופים חיוורים וחולניים של ילדים. ארוחות שכלל לא השביעו, או ערבו לחך, אבל עצרו שלוש פעמים ביום את חייהם הדהויים של הילדים. העולם היה מקום קר, שמיכות הצמר הדקות והמלאות בכינים לא יכלו להפיג את הצינה, ואפילו לא ניסו, למען האמת.

''זה הדבר היחיד שקיים,'' אמרה לה מורתה פעם, ''ולכן היחיד שצריך לשאוף אליו''.

אבל לוסי שמעה גם על עולם אחר, קסום בהרבה. אימא שלה, שמתה מזמן כמו רוב האנשים, נהגה לספר לה אותו מתחת לשמיכה לפני נשיקת לילה טוב. לוסי אמנם כבר לא זכרה את תחושת הנשיקה, אך היא זכרה בבירור את הסיפור.

''לפני שנים רבות, רבות מספור, היה עץ זקן ששורשיו הגיעו עד לעומק האדמה. העץ הזקן היה חכם ואם אדם טהור לב עבר במקרה בסביבה, העץ הראה בפניו את הדרך אל העולם האחר''.

(''מה?'' נהגה לוסי הקטנה לשאול, ''העץ יכול לדעת אם למישהו יש לב טהור?'' ''לעצים ולצמחים יש יכולות שלנו אין, לוסי''. אמרה אימה ונשקה למצחה, היא הדיפה ריח של כביסה, ''ועץ עתיק כמו העץ הזקן, ראה בוודאי המון אנשים ולכן הוא יכול להבדיל בינהם''.)

''העולם האחר היה מדהים, נשגבת לחלוטין ומבלבלת: הוא היה ענקי, עם גשרים מפותלים, מכוסי צמחייה שהובילו למעלה ולמטה, ולכל הצדדים. בעולם האחר הצמחים גדלו בצורה אחרת, נועזת בהרבה מהעשבים הפשוטים שנמצאים בעולם הרגיל שלנו. הם התקמרו והתעקלו כמו גלי ים במהלך סערה ועטו על עצמם צבעים שקשה לתאר. והים עצמו? היה בצבע ורוד עז, כמו מיץ פירות, והחול היה מעוטר פנינים לבנות וצחות''.

(''וואו''. מלמלה לוסי ועיניה נצצו, ''ומי חיו בעולם הזה?'' שאלה אף שידעה את התשובה. ''חכי בסבלנות, אפרוחה שלי, זה יגיע בקרוב''. הבטיחה לה אימה.)

''באדמה, בשמיים ובתוך הצמחייה, חיו להם יצורים זעירים ויפים. את יכולה לקרוא להם פיות, אני קוראת להם בני הפרחים. הם נהגו ללקט צוף מתוק מבין הפרחים וללגום אותו לרוויה, מזונם היה פירות קטנים ועגלגלים שהשביעו אותם ונתנו להם כוח להמשיך לשמוח. אותם יצורים היו בעלי צורה אנושית למדי, אך שיערם הארוך גלש עד לכפות רגליהם היחפות וזהר בשמש הזהב, הם נהגו לקלוע אותו בפרחים ריחניים. עורם היה בגוני טורקיז וירוק חי וכחול בהיר ועל גופם הם לבשו כותנות עשויות עלי כותרת. פניהם היו עדינות ואציליות; אפם היה קטן, שפתותיהם האדמדמות היו משוחות בחיוך שהגיע עד לעיניים, והעיניים עצמם היו זוהרות כמו השמש הזורחת. על כל בני הפרחים שלטה המלכה לונירה החכמה והטובה, שתמיד דאגה להם ושמרה עליהם.

(''שמרה עליהם?'' באותה נקודה לוסי תמיד הייתה מציצה מעל שמיכת הפוך. ''ממי יש לה לשמור עליהם?'')

''כולם בעולם האחר היו מאושרים. מלבד... האנוששים. הם היו גדולים, ומגושמים ומכוערים, והייתה להם נטייה להרוס כל דבר טוב בעולם האחר לתועלתם האישית. הם הרסו מבנים שנבנו בצורה מוקפדת, על מנת לבנות את המבנים חסרי התועלת שלהם, הם בזזו את כפרי בני הפיות ואף הרגו, אם הם חפצו בכך. הם היו מרושעים בכל מהותם ולכן המלכה לונירה קראה לשמש ולירח שיעזרו לה ולעמה, הם הסכימו, ובמאמצים משותפים גירשו את האנוששים אל עולם אפרורי שאותו יוכלו להרוס כאוות נפשם. הם חתמו את השער בעזרת עץ זקן וחכם שיוודא שרק הטהורים שבהם יוכלו להיכנס ולהתפעם''.

(''ואני טהורה?'' שאלה לוסי, ''אני טובת לב?'' ''כמובן שכן, יקרה שלי. יום יבוא ואת תמצאי את העץ הזקן ותגיעי דרכו לעולם האחר''.)

לוסי סיפרה לעצמה את הסיפור שוב ושוב, בלחש, כאשר כולם מסביבה נמו. היא תמצא את העץ הזקן ותגיע דרכו לעולם בני הפרחים. עיניה ברקו ולשונה לחלחה את שפתיה היבשות והמבוקעות. כאשר בטנה המתה מרעב היא תיארה לעצמה את טעמם הערב של הפירות והצוף שבני הפרחים בוודאי יתנו לה כאשר תגיע אליהם.

''בעולם האחר'' היא מלמלה בין שיעול לשיעול, ''הרוחות אף פעם לא קרות וצורבות, תמיד נעים''. זרועותיה חיבקו את גופה הרזה, ''בעולם האחר יש מדורות בעלות להבות צבעוניות שסביבן בני הפיות נוהגים לשיר''.

לוסי עצמה את עיניה וחייכה: היא שמעה מוזיקה נעימה לאוזן, ואת קולה המתוק של המלכה לונירה בעודה מכריזה על פסטיבל האביב. ''לה לה לה''. היא זמזמה, ''לה לה לה''.

האוכל שהגישו לה היה מבחיל בטעמו, אז היא פשוט החליטה לא לאכול. ממילא בקרוב היא תגיע לעולם האחר ותתענג שם על מעדנים, אז למה לסבול? לוסי חגגה את יום הולדתה העשירי בדמיונות של החגיגה שבני הפרחים יערכו לכבודה, היא ידעה אילו בגדים תלבש ואילו מתנות תקבל. אולי אפילו ירח הכסף יגיע לשם, ויברך אותה.

היא השתעלה והשתעלה, גרונה נשנק. היא לא פחדה מהדם שנזל מפיה, הוא הזכיר לה את הנקטר שבני הפרחים נוהגים לרקוח.

''לה לה לה''. היא מלמלה, ''לה לה לה''. לוסי העבירה את אצבעותיה הרועדות בשיערה הדליל, הנושר, בקרוב הוא יצמח בחזרה ויזהר בשמש הזהב.

העץ הזקן יקרא לה בקרוב, היא ידעה מתוך תחושה. לוסי שכבה במיטתה כבר ימים רבים, מידי פעם דחפו לה דברים מרים לגרון שלא מצאו חן בעיניה. הגבר בחלוק לבן שנגע במצחה בבירור היה אנושש רע לב שמתאכזר אליה מתוך הנאה, אך היא לא יכלה לעשות משהו בנדון.
היא ראתה אורות זוהרים בשדה הראיה שלה, כנראה בני הפרחים באו לקחת אותה איתם. לוסי הושיטה אליהם את ידה ולחשה, קולה היה חלש כמו הרוח שחדרה מבעד לחריצים בקירות.
''קחו אותי אתכם... אני טהורה''.

ובנימה אופטימית זו, אשמח לתגובות :>

--------------------
I am Sam
Sam-I-am

User Posted Image

Green eggs and ham forever

User Posted Image

תלחצו, בני תמותה, תלחצו.

נטעעע אני אוהב אותך את מקסימונת ואת קרואלה אז בכלל
תמישיכי להיות מקסימה ולכתוב מהמם בססש ולהתקיים פשוט לאב יו 3>

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Jan 12 2025, 19:39 PM
צטט הודעה

קוסם מצטיין

פרטי משתמש
קבוצה: סלית'רין
חרמשים: 15751
מגדר:male
משתמש מספר: 82906

מה שיש לי לומר אחרי זה - וואו.
קודם כל, כתיבה יפהייפייה, עלילה קולחת.
מעלה מחשבות על העולם שלנו בעצמו.

--------------------
[ALIGN=Center] נריה 14 טולקין TGAMM ❄נווד אוויר

האם לא שמעתם על המשוגע ההוא, שבוקר בהיר אחר הדליק פנס, רץ אל השוק וצעק בלי הרף: "אני מחפש את אלוהים! אני מחפש את אלוהים!" - מאחר שבאותה שעה דווקא נאספו שם רבים מהללו שאינם מאמינים באלוהים, עורר האיש צחוק גדול. האם הלך לאיבוד? שאל אחר מהם. ואולי תעה בדרך כילד? שאל אחר. [...] "היכן נעלם אלוהים" קרא המשוגע, "אני אגיד לכם היכן. אנחנו הרגנו אותו - אתם ואני! כולנו רוצחיו! אבל איך עשינו זאת? איך הצלחנו לשתות את הים עד תומו? מה המעשה אשר עשינו כאשר התרנו את הארץ הזאת משמשה? האין אנו צונחים מטה מטה ואחורה והצידה ולפנים - לכל עבר? היש עדיין למעלה ולמטה? האם לא נהיה קר יותר? האין יורד הלילה כל הזמן - עוד ועוד לילה? האין צורך להדליק פנסים לפני הצהרים? האם עדיין איננו שומעים כלל את שאון הקברנים הקוברים את אלוהים? האם עדיין איננו מריחים כלל את הריקבון האלוהי? - גם אלים נרקבים! אלוהים מת! אלוהים יישאר מת! ואנחנו הרגנו אותו!"
-משל האיש המשוגע, המדע העליז, פרידריך ניטשה

---------
פורסם ב: Jan 16 2025, 15:53 PM
צטט הודעה

קוסם בינוני

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 5808
מגדר:female
משתמש מספר: 75549

אחלה סיפור קצר! מאוד שונה מהסגנון הרגיל שלך, שזה בכלל לא רע - זה נפלא שאת מתנסה בסגנונות שונים, כבר כתבתי לך את זה בעבר, ואני ממש נהנית לראות את כל הקטעים השונים שיוצאים לך מזה. אני גם מתארת לעצמי שזה מהווה רענון טוב מהעבודה על אבודים, שזה רק בונוס. גם ככותבת, וגם בשבילי - כקוראת.
בכל מקרה! אני אוהבת את הפרוזה החסכנית, אני אוהבת את השיבוץ של הסוגריים בסיפור, ובמיוחד במיוחד אהבתי את פסקת הפתיחה - היא מושלמת. היא עושה כל מה שפתיחה צריכה לעשות, משיכת הקורא, הצבת שאלות, ביסוס אווירה. שני הדברים היחידים שלא אהבתי זה הבחירה לחזור על ה"לה לה לה" - זה הרגיש לי מוזר ולא הבנתי מה זה אמור להעביר לקורא (אם יש צורך כאן במשפט חזרתי, הייתי הולכת על מלל אמיתי. אולי משהו שאמא שלה אמרה לה), וחוץ מזה כמה חלקים באמצע שבהם הטקסט היה קצת צפוף מדי - באופן אישי אני חושבת שהקריאה היתה זורמת לי יותר אם המונולוג של האמא היה נקטע יותר, אפילו רק להפוגות קצרות. יכולת להוסיף תיאורים של הפעולות שלה, של המקום שבו הן נמצאות - או אולי של המקום שבו היא נמצאת כרגע, של החוויות שהיא חווה. מצד שני אף אחד מהדברים האלה לא באמת פגם בסיפור, לפי דעתי, והוא מצוין כמו שהוא.
נ.ב. עדיין אני מציעה לך לשלוח לי אותו לביטוא, רק לשייף כמה ניסוחים ולשנות סימני פיסוק.

--------------------
User Posted Image

It was late evening when K. arrived. The village lay under deep snow. There was no sign of the Castle hill, fog and darkness surrounded it, not even the faintest gleam of light suggested the Castle.
- Franz Kafka, The Castle.

קלישה • כותבת • סטיבן קינג

חתימת פרישה שלא תתחלף פעם ביומיים / המגדל האפל / דרי / שם הרוח / כל הבנות רוצות את בצלאל / פיראטים סגולים שעשויים מגבינה צהובה / שיכורה משוקו / לא קרקר, פתיבר / חלוקו הצמרירי של קרסטומנסי / סופי פלסטר / שומרת החתיכים האבודים / עיניים זה טעים / פיצת השנה / סופרת השנה / כל אחד רוצה להיות חתול צהוב / בעת שלוק פלולים כפושים / Sam She Is / לאן הברווזים הולכים כשהאגם קפוא / למה העורב דומה לשולחן הכתיבה / לעיתים בעיתות משבר נטיות הלב של עיגולים דיפוזיים הולכות מדחי אל דחי / Freeze Your Brain / Ten Duel Commandments / כשמכחילה האש באח, מה עושים? מה עושים? / מוזת הסיוטים / בשבת השנייה של היֶרח השנים־עשר, בעיר בֶּכי, נפלה נערה מהשמיים / ג'ורג' הסקרן / גבינה בולגרית / ר / The radio demon / כולם רוצחים בעיר הזאת / Pride is a damsel in distress / מוזיקה ולא מוסיקה / פיזיקה ולא פיסיקה / קורנפלקס לפני החלב / ניסים לארוחת הבוקר / האזרח הקטן / רק בדממה - המילה / 505 / אשנפוטל / סשה המהמה שס / כמו לאכול עוגה בחלום / אילו דקירה היתה ריקוד / האימה היא אלה בהירת שיער / Winter Is Coming / פטרוסינלה / אלת השחר ורודת האצבעות השכימה ועלתה / בלי פאניקה / 42 / התיקון של תיאוריית הכאוס / רק פושטק עלוב בולע קטשופ קר / עדיין בטאית, אני חושבת / האיש בשחור נמלט לתוך המדבר, והאקדוחן בא בעקבותיו

(sixseasonsandamovie#)

---------
0 משתמשים צופים באשכול זה (0 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושא
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3494 6529 3887 2079

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025